06/11/12 14:51
(http://www.klassa.bg/)

Йохан Кройф: Холандия трябва спешно да коригира играта си

Легендата на холандския футбол Йохан Кройф е притеснен от първия мач на "лалетата" на Евро 2012, в който загубиха с 0:1 от Дания. Той алармира своите сънародници спешно да коригират играта си, ако искат да продължат в елиминациите на Евро 2012. "Отборът на Холандия трябва спешно да подобри играта си. Футболистите трябва да направят изводи от грешките си в мача в Дания. Пропуските пред вратата на съперника не са най-големият проблем на "лалетата". Притеснява ме това, че играчите изпитват трудности в решителните моменти", каза Кройф в коментара си за холандския вестник "Телеграаф". "Марк ван Бомел и Найджъл де Йонг твърде често се оказват с топката. Те не трябва да го правят. Други играчи трябва да контролират играта. Отборът е разделен на две части, което трябва незабавно да се промени. Разстоянието между защитата и нападението е твърде голяма. Уесли Снайдер трябваше да тича 25 метра, за да получи топката", добави Кройф.
Плеймейкърът на Холандия Уесли Снайдер също призова своите съотборници да бъдат по-съсредоточени в атака в следващия мач от Евро 2012 срещу Германия. "Лалетата" стартираха със загуба участието си в турнира, като паднаха с 0:1 от Дания, въпреки че владееха повече топката и създадоха куп голови положения. "Да доминираш в един мач, не е достатъчно. Всички видяхте какво се случи срещу Дания - накрая си тръгнахме с празни ръце. Липсваше ни острота в предни позиции. Ако наистина контролираш даден мач, не може да допускаш твоят съперник да създава положения и да ги реализира. Стартирахме добре в първите 20 минути, създадохме доста положения и ако бяхме вкарали, всичко щеше да е наред. Вместо това получихме гол в нашата врата и в останалата част от мача просто опитвахме да оправим вредата. За съжаление не се получи", заяви Снайдер.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване