06/11/12 17:21
(http://www.klassa.bg/)

Китай планира строителство най-малко на 70 нови летища

Китай планира да построи 70 нови летища през следващите три години, каза в Китай Ли Дзясяндзъ, директор на Агенцията за гражданска авиация, цитиран от АФП. По думите му тази дейност е част от амбициозен план за развитие на индустрията въпреки икономическото забавяне. Според настоящия петгодишен икономически план на страната авиокомпаниите ще купуват годишно средно 300 самолета за периода 2011-2015 г. Новите 70 съоръжения ще разширят съществуващата база от 100 летища, които са предвидени в същия икономически план. Общият брой на летищата в страната трябва да е над 230 до края на 2015 година, като в същия период китайски авиокомпании трябва да оперират около 4700 самолета.
През март 2011 г. страната отдели около 238 млр д. долара за строеж на летища, като се предполагаше, че годишно ще бъдат изграждани по 45 порта. Агресивната експанзия идва след изявлението на генералния директор на Международната асоциация за въздушен транспорт Тони Тайлър, че приходите на авиокомпаниите по света ще намалеят наполовина през 2012 г. заради растящите цени на горивата и кризата в еврозоната.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване