06/11/12 17:03
(http://www.klassa.bg/)

Надежда Нейнски обвини Кунева в „подла манипулация“

Евродепутатът от Синята коалиция Надежда Нейнски атакува остро бившия европейски комисар Меглена Кунева по повод създаването на новата й партия „България на гражданите“ (БГ). В интервю по БНТ в понеделник Нейнски обвини лидера на БГ, че се опитва да подмени историята, след като ден по-рано Кунева използва кадри от митинги на СДС и ОДС при представянето на Инициативния комитет за учредяване на партията й.
Така тя се опитвала да излъже дясномислещия електорат. Странно е, когато до нея стоят хора, които са свързани с лявото, част от червени фамилии, и сега те претендират да са десни, коментира още Надежда Нейнски. Тя отъждестви и оприличи новия политически проект с НДСВ и ГЕРБ.
„Учредяването на партията на Меглена Кунева ми напомня появата на ГЕРБ в публичното пространство. Уж граждански формат, а бързо-бързо преминава в партия. И защо? Защото автентичното дясно отстъпва територии и позиции“, каза още Нейнски.
Според нея е непочтено да се дистанцираш от политиката на царя и на тройната коалиция, когато си бил министър в техните правителства. „Кунева не ми е политически, а морален опонент. Имам проблем, тежък проблем с подмяната, която тя се опитва да направи“, каза още Надежда Нейнски, която квалифицира действията на Меглена Кунева и като „подла манипулация“.
Бившата председателка на СДС подложи на критика и съпартийците си, които не откривали нищо смущаващо в опитите на Кунева да заблуди обществото, както и в историята на ГЕРБ, но били готови да нападат собствената си партия.
Според Нейнски Синята коалиция била проект, който трябвало да се развива и надгражда, а не да се разпада. Тя каза, че няма да се кандидатира отново за лидерския пост в СДС, но не подкрепи и единствената ясна до момента номинация – тази на Румен Христов. Той не може да оглави партията, щом е получил едва 60 хил. гласа на президентските избори м.г., категорична бе синята евродепутатка.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване