06/11/12 13:59
(http://radiomilena.com/)

Реаниматорите продължават да се борят за живота на намерения в безсъзнание шотландец

MBAL Deva Maria 300x225 Реаниматорите продължават да се борят за живота  на намерения в безсъзнание шотландецНа 9 юни към 7:45 сутринта с линейка на болницата  „Дева Мария” е докаран пациент в критично състояние и множество травми. При постъпването се установява липса на дишане в лява гръдна половина и неестествена позиция на десния  крак. Веднага са предприети спешни изследвания за уточняване на състоянието – скенер на глава, гръден кош, корем и таз, както и ехография на коремни органи и кръвни изследвания. Резултатите сочат, че пострадалия има счупени 6 ребра в дясно, пневмоторакс – нарушение на плевралната кухина в дясно причинени от ръбовете на счупените ребра, както и счупване на тазовите кости и горната част на бедрената кост в дясно. Тъй като нараняванията по цялото тяло са в дясната половина, вероятно се касае за падане, а не за наранявания от побой.  Извършена е торакоцентеза и пациента се поставя на активна аспирация за разгъване на колабиралия бял дроб. След направените днес контролни изследвания и рентгенография е установено подобрение и положителна еволюция в състоянието на белия дроб, но пострадалия  все още с опасност за живота.  След стабилизирането му, разгъване в пълен обем на белите дробове и неговата независимост от кислород, ще се пристъпи към операция за коригиране на бедреното счупване. В момента кракът е на директна екстензия.

Пациента е в съзнание, но е изкуствено поддържан в състояние имитиращо физиологичния сън (седация), поради това, че е психомоторно възбуден и е обезболен поради силната болка от множеството счупвания.

След като екипът на болницата уведоми близките  за състоянието на пострадалия, снощи в 10ч. със самолет пристигна дъщерята на шотландският гражданин. 18 годишното момиче разговаря с баща си, но поради големия шок от преживяното, пациента е с частична амнезия и няма спомен, че е дошъл в България и за това как се е стигнало до това му състояние.

Отделението по реанимация и интензивно лечение към бургаската болница „Дева Мария” разполага с наличната апаратура и специалисти нужни за оказване на адекватна и навременна медицинска помощ.

 Реаниматорите продължават да се борят за живота  на намерения в безсъзнание шотландец

bookmark Реаниматорите продължават да се борят за живота  на намерения в безсъзнание шотландецsvejo Реаниматорите продължават да се борят за живота  на намерения в безсъзнание шотландецgoogle Реаниматорите продължават да се борят за живота  на намерения в безсъзнание шотландецdelicious Реаниматорите продължават да се борят за живота  на намерения в безсъзнание шотландецstumbleupon Реаниматорите продължават да се борят за живота  на намерения в безсъзнание шотландецfacebook Реаниматорите продължават да се борят за живота  на намерения в безсъзнание шотландецСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване