06/11/12 14:21
(http://www.klassa.bg/)

Световната банка покани Симеон Дянков за консултант

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е бил поканен за член на Консултативния съвет в областта на знанието на бившия си работодател в лицето на Световната банка (СБ), съобщиха от Министерството на финансите. Съветът е създаден, за да подпомага президента и управляващите директори на финансовата институция в различните дейности в сферата на науката и познанието. Задачата му е и да дава стратегически съвети по отношение на ролята на банката като създател на информация, свързващо звено между различни групи потребители, както и стойността, която има работата на СБ в сферата на познанието за членовете на банката. В Консултативния съвет в областта на знанието са поканени Нобеловият лауреат по икономика за 2001 г. - американецът Майкъл Спенс, директорът на Германският институт за развитие Дирк Меснер, бившият главен икономист и главен вицепрезидент на СБ Джъстин Ийфу Лин, както и мениджъри, експерти и професори от САЩ, Южна Корея, Египет, Япония и Китай, уточняват от МФ.
Дянков започва работа в Световната банка през 1995 година като главен икономист по финанси и частно дело. Работи по страните, най-застрашени от кризата в световен мащаб. Участва в различни програми на банката по приватизация, корпоративно управление, регионални реформи в Северна Африка, Източна Азия и други райони на света. Водещ автор е на годишния обзор на Световната банка - World Development Report 2002. Дянков е създател и на годишния доклад Doing Business Report и е един от 100-те най-цитирани икономисти в света.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване