06/12/12 17:35
(http://www.klassa.bg/)

Белгийският еврокомисар скрил от данъчните 1,2 млн. евро

Белгийският еврокомисар по търговията Карел де Гухт не е декларирал пред данъчните печалба от 1,2 милиона евро. Това е установила след няколко години разследване Специализираната данъчна инспекция, разкри в.“Тейд“.
Според данъчните капиталовата печалба датира от 2005 г., когато белгийската застрахователна компания Vista е била продадена на британската Hill & Smith. Данъчните власти са поискали обяснения от Гухт и съпругата му за недекларираните суми, но не са получили убедителен отговор.
Адвокатът на еврокомисаря Виктор Дожине се опита да докаже чрез вратички в данъчните разпоредби, че не е трябвало да се декларира тази печалба. Той определи като скандално, че ревизорите говорят за „измама“.
Потърсен за реакция, говорител на Европейската комисия заяви, че това е частен въпрос между Де Гухт и белгийските данъчни власти и е свързан с период преди той да стане еврокомисар. Карел де Гухт бе министър на външните работи на Белгия и председател на партията „Фламандски либерали и демократи“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване