06/12/12 15:15
(http://www.klassa.bg/)

ЕК решава дали има картел при горивата у нас

Европейската комисия трябва да реши дали има картел при горивата у нас. Това стана ясно, след като от Комисията за защита на конкуренцията са изпратили до ЕК своето становище за съмнения за картел между четири компании-търговци на горива у нас. Припомняме, че през март антимонополната комисия обяви, че има съмнения за договор между „Лукойл”, ОМВ, “Нафтекс Петрол” и “Ромпетрол” за договорка за цените на горивата по бензиностанциите си.
Председателят на комисията Петко Николов коментира във вторник, че не е ясно кога ще бъде готово крайното становище, тъй като кореспонденцията с ЕК не е приключила.
По повод обмисляните промени в Закона за защита на конкуренцията, с които се предвижда да се въведе нова регламентация при взаимоотношенията между производителите и търговските вериги, Николов обясни, че проектът на Министерството на икономиката все още не е предоставен за съгласуване с КЗК. Промените се правят по искане на бранша, който протестира срещу монополно фиксираните клаузи в договорите от страна на хипермаркетите като промоции и търговски отстъпки, в резултат на което производителите понасят големи загуби.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване