06/12/12 15:27
(http://www.klassa.bg/)

Холандия не се е отказала от титлата на Евро 2012

Футболистите на националния отбор на Холандия все още вярват, че тимът може да триумфира с титлата на европейското първенство в Полша и Украйна. Въпреки изненадващото поражение от Дания с 0:1 в първия си двубой от група „В“, в лагера на „лалетата“ цари оптимизъм и няма грам притеснение или страх от евентуално отпадане. Следващият съперник на Холандия е Германия и евентуална нова загуба ще изхвърли момчетата на селекционера Берт ван Марвайк от надпреварата. Според защитника на тима Джони Хейтинга обаче такъв сценарий е недопустим. „Ще бъде много голяма битка, но точно в този двубой трябва да покажем, че можем да станем шампиони. Ако победим Германия, свършваме половината работа. Няма да има никакви извинения за нас. Излизаме само и единствено за победа“, заяви Джони Хейтинга. До този момент Холандия и Германия са играли седем пъти един срещу друг на големи първенства, като пет от двубоите са на европейски шампионати. Германия има три победи, два двубоя са завършили наравно, а успехите в полза на „оранжевите“ са два.
Селекционерът на холандския национален отбор Берт ван Марвайк също изрази оптимизъм преди двубоя с Германия. „Просто трябва да спечелим тази среща. Отказвам да приема поражение на този етап от турнира. Доказахме, че играем добре и създаваме много голови положения. Историята показва, че сме побеждавали Германия. Защо да не го сторим и сега?“, каза Берт ван Марвайк.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване