06/13/12 17:46
(http://www.klassa.bg/)

Fitch и Moody's удариха рейтинга на испански и кипърски банки

Международната рейтингова агенция Fitch свали рейтинга на 18 испански банки, а колегите им от Moody's на две кипърски. Ударът за испанските трезори бе заради опасения, че икономиката на страната ще остане в рецесия и догодина. Сред 18-те банки са CaixaBank, Bankia и Banco Popular Espanol. В началото на седмицата рейтинговата агенция намали оценката си и за други две испански банки - Banco Santander и Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, по сходни причини.
Мотивите на Moody's за кипърските трезори са страховете около кризата в Гърция и експозицията им дълг на закъсалата страна. С по-ниски оценки са Bank of Cyprus до В2 от В1 и на Hellenic Bank Ltd. до В1 от Ва3, и двете с негативни перспективи. Cyprus Popular Bank успя да си опази оценката, но перспективата бе сложена под негативно наблюдение. По-рано в сряда рейтинговата агенция потвърди топ ААА кредитния рейтинг на Австралия със "стабилни перспективи" пред него.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване