06/13/12 14:01
(http://www.klassa.bg/)

Арестуваха над 100 хулигани след Полша - Русия

Повече от 100 хулигани са арестувани във Варшава за нарушаване на обществения ред след сбиванията между фенове на Полша и Русия, дошли да гледат мача от Евро 2012 между двата отбора. Двата отбора завършиха 1:1 в мач от група „А“. "Полицията мобилизира над 6000 свои служители за осигуряване на реда", каза говорителят на полицията в полската столица Мачей Карчевски. Сблъсъците започнаха преди началото на мача, когато руските запалянковци в колона отиваха на националния стадион във Варшава. Те са били провокирани от фенове на домакините.
Полицията използва водни струи, сълзотворен газ и гумени куршуми. Запалянковците от своя страна отвърнаха с фойерверки, шишета и други импровизирани снаряди.
Според първоначални данни има ранени и сред руските, и сред полските запалянковци. Очаква се броят на арестуваните да нарасне. А властите в Полша са категорични, че занапред ще бъдат безкомпромисни срещу подобно поведение на футболните вандали.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване