06/13/12 16:32
(http://www.klassa.bg/)

„Ботев“ (Пловдив) взима на концесия „Христо Ботев“ за 35 години, ще прави покрит стадион за 18 200 души

Отборът на „Ботев“ (Пловдив) е на прага да вземе на концесия за 35 години стадион "Христо Ботев". Новината бе потвърдена лично от изпълнителния директор на "канарчетата“ Ангел Палийски. Той разкри още, че там до 2-3 години предстои да се бъде изграден изцяло нов покрит стадион за около 18 200 души. А в сряда официално започна и изграждането на базата в кв. Коматево, в която мажоритарният собственик на „Ботев“ (Пловдив) Цветан Василев ще налее 8,5 милиона лева.
"Общината има огромното желание да помогне и да даде стадион "Христо Ботев" на концесия за 35 години. Преди да ни бъде даден стадионът, няма как да започнем да строим, защото ни трябва строително разрешение, което обаче ще е на името на община Пловдив", заяви Палийски.
Той заяви, че към момента по съоръжението се правят леки ремонти, за да може да вземе лиценз за новия сезон в "А" група: "На този етап забележките на Лицензионната комисия се изпълняват, за да е наред всичко за началото на първенството", разкри още шефът на „канарчетата“
Палийски разкри още, че се надява концесията на стадиона да стане факт около ноември месец: "Надявам се около ноември концесията да ни бъде връчена от община Пловдив, а след това от март месец да започнем да строим нов стадион "Христо Ботев". Параметрите от господин Цветан Василев са одобрени, инвестицията е много голяма и за момента не се сещам за друг подобен стадион в България, който ще е покрит за 18 хиляди и 200 души. Изцяло ново съоръжение. Ако от общината успеят да лицензират стадион "9 септември", ще започнем мащабно строителство на новия ни стадион, иначе ще бъде етапно. Целият стадион трябва да бъде приключен за 2-3 години", разкри още Палийски
Отделно с това днес започна и изграждането на базата на „Ботев“ в Коматево. В обекта ще бъдат вложени 8,5 милиона лева. Той ще се разполага върху площ от 66 034 кв. м. В него са включени 6 футболни терена, многофункционална спортна площадка, спортно-възстановителен център, трибуна с 2000 седящи места, леглова база и други екстри.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване