06/13/12 14:59
(http://www.klassa.bg/)

Завърши ремонтът на жп линията между гарите Бов и Лакатник

Ремонтните дейности по железопътната отсечка между гарите Бов и Лакатник в Искърското дефиле завършиха с издаване на Акт 16 за право на ползване, съобщи пресцентърът на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Проектът се изпълнява от Държавно предприятие “Транспортно строителство и възстановяване“. Подновен е 6,4 км железен път, трасето е нивелирано. Заздравени са слабите места на земното платно и се извършва отводняване на терени. С ремонта достижимата скорост в отсечката е 70 км/час, а времето за пътуване между двете гари е намалено с 2,13 минути. Обновяването ще намали разходите за поддържане и аварийно възстановяване на стойност около 200 хил. лв. на година.
В момента се довършва и ремонтът на отсечката между гарите Елисейна и Зверино, също преминаваща през Искърското дефиле. Предвижда се след рехабилитацията скоростта също да се увеличи до 70 км/час, а ежегодната икономия от разходи за поддържане да намалее с около 175 хил. лв. И двата участъка са част от линията София-Мездра.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване