06/13/12 10:49
(http://radiomilena.com/)

Над 3000 гласа за най-любимата песен от фестивала „Бургас и морето“

Над 3 000 от почитателите на фестивала „Бургас и морето“ са дали своя глас при избор на 10-те най-любими песни на публиката, които ще прозвучат отново на 30-тото юбилейно издание на Конкурса. То ще се проведе по традиция на 28 юли в Летния театър.

Любимата на всички почитатели на хубавата песен „Ах, морето“ изпълнена от също толкова любимата Тони Димитрова се нареди на първо място. Песента, създадена през 1996 г. по музика на Стефан Маринов и текст на Иван Ненков и спечелила 3-та награда на фестивала, се превърна в своеобразна емблема за своята изпълнителка и даде един много успешен старт на кариерата й.

„Помниш ли, море“ на Кичка Бодурова и „Лятото“ на Пламен Ставрев заеха съответно второ и трето място във фен-класацията на песенния фестивал. Специално в памет на незабравимия Пламен Ставрев ще бъде направена китка от песните, с които той е участвал на „Бургас и морето“ през годините. В нея ще влезе и „наградената“ с бронз от гласувалите песен по музика на Гриша Трифонов, текст на Иван Вълев и аранжимент на Пламен Ставрев и Руслан Карагьозов „Лятото“.

Останалите любими на публиката мелодии, които ще прозвучат отново в юбиленото издание на „Бургас и морето“ са:

„Момчето, което говори с морето“ – Панайот Панайотов

„Разказвай ми“ – Тоника

„Имало в Бургас“ – дует „Домино“

„Моето мъжко момиче“ – Маргарита Хранова и Стефан Данаилов

„Сбогом мое море“ – Катя Филипова

„Пепел е любовта“ – Ваня Костова

„Моряци“ – Стефка Берова и Йордан Марчинков

„Разкажи ми твоя сън“ – Роси Ганева и Мирослав Мирчев

Поради факта, че на един изпълнител са класирани повече от една песен, съответния певец ще изпълни само песента събрала най-висок брой точки. Още една изненада очаква почитателите на фестивала. Едни от най-обичаните и популярни песни на Тончо Русев ще чуем в 30 – тото „Бургас и морето“. Поводът е 80 – годишнината на композитора.

Подготовката за юбилейното издание на фестивала върви с пълна сила. До няколко дни ще са ясни и песните – финалисти в конкурсната програма.

 Над 3000 гласа за най любимата песен от фестивала „Бургас и морето“

bookmark Над 3000 гласа за най любимата песен от фестивала „Бургас и морето“svejo Над 3000 гласа за най любимата песен от фестивала „Бургас и морето“google Над 3000 гласа за най любимата песен от фестивала „Бургас и морето“delicious Над 3000 гласа за най любимата песен от фестивала „Бургас и морето“stumbleupon Над 3000 гласа за най любимата песен от фестивала „Бургас и морето“facebook Над 3000 гласа за най любимата песен от фестивала „Бургас и морето“Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване