06/13/12 14:34
(http://www.klassa.bg/)

От „Ферари“ призоваха за намаляване на разходите във Формула 1

Екипът на „Ферари“ призова ръководителите на Формула 1 да предприемат спешни мерки за спасяването на спорта от новата вълна на тежката икономическа криза. Според анализаторите много страни от цял свят изпитват огромни трудности с обслужването на външния си дълг, а и целостта на еврозоната все още не е напълно подсигурена. Всичко това се отразява пагубно на световната икономика и вълната няма как да подмине и Формула 1. Според президента на „Ферари“ Лука ди Монтедземоло мерките за намаляване на разходите в спорта трябва да бъдат приети максимално бързо. „Ситуацията на световната икономика и най-вече ситуацията в Европа е много сериозна и ние във Ф1 не можем да пренебрегваме този факт. Много бързо трябва да приемем нова порция ограничения на разходите. Отборите заедно с притежателя на правата над спорта трябва да работят заедно с федерацията за намиране на бързо и адекватно решение. Тук вече не става дума за доброволно намаляване на бюджети. Трябва да действаме скоро“, заяви Лука ди Монтедземоло.
Иначе, отборите във Формула 1 и ФИА се срещнаха в Монако след надпреварата там. На срещата бяха обсъдени мерки и начини за решаване на проблемите на спорта, като голямо внимание беше обърнато на разходите, които ще са нужни за въвеждане на новия двигател и новите правила през 2014 година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване