06/13/12 16:15
(http://www.klassa.bg/)

Росен Плевнелиев: До края на седмицата ще имам позиция по Закона за съдебната власт

До края на седмицата президентството ще има позиция по промените в Закона за съдебната власт. Това каза в сряда президентът Росен Плевнелиев малко след като се срещна с премиера Борисов в Министерския съвет.
Много хора дадоха обяснение за начина, по който ще се избира новият главен прокурор. Политическата воля е ясна - тя беше изразена и от президента, и от премиера. В президентството текат консултации и дебати по Закона за съдебната власт с водещи професори в правния съвет. Като президент ще консолидирам мнение на базата на експертното мнение на много хора, което ще ми отнеме може би още ден-два“, каза държавният глава.
По-рано в сряда Росен Плевнелиев откри Шестата годишна конференция на началниците на отбраната на балканските държави, която се проведе в резиденция "Бояна" в София.
„Нито една страна не е способна да се справи самостоятелно с рисковете и заплахите за националната и за международната сигурност. Само заедно можем да бъдем ефективни.
Асиметричните заплахи оказват съществено влияние върху средата на сигурност в глобален и регионален мащаб. Международният тероризъм, опасността от разпространение на оръжие за масово поразяване заемат водещо място сред най-съществените и сериозни заплахи за сигурността“, заяви президентът.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване