06/14/12 17:39
(http://www.klassa.bg/)

Има тотално нарушаване на правилата край Петолъчката

Тотално и крещящо нарушаване на правилата за работа при унищожаването на боеприпаси във взривените складове край Петолъчката е установило разследването. Това каза в интервю за „Дарик“ зам. главният прокурор и шеф на Националната следствена служба Бойко Найденов. Найденов допълни, че отговорност за взривовете ще се търси както от фирмата, така и от контролните органи, които са длъжни да следят за работата й.
Миналата седмица се взривиха складове на фирмата „Берета трейдинг“ край пътния възел Петолъчката. Трима души загинаха, а други девет пострадаха във вторник, след като складовете на предприятието гръмнаха. Много малки части от тела бяха забелязани от разследващите след взривовете при складовете на фирмата за боеприпаси . Няколко дни по-късно беше идентифицирана първата жертва след взривовете - Станимир Костов.
„Считам, че вървим в правилна посока, колегите ми докладваха преди два дни, че има интересни находки. Просто в момента искам да ги закрепим по възможно най-добрия процесуален начин. Говорят за това, че има виновни лица за това, което се е случило", обясни в четвъртък Найденов.
По-късно през деня от фирмата „Берета трейдинг“ изпратиха съобщение по повод изказването на зам. главния прокурор. „Берета трейдинг“ ООД съобщава, че всички боеприпаси за утилизация в складовете на фирмата се получават запечатани и маркирани в сандъци от Министерството на отбраната. Предаването на боеприпасите в поделението става в присъствието на комисия от представители на Министерството на отбраната, но без представители на фирмата. В протоколите, издавани от тази комисия, никъде не е отбелязано, че е имало различни боеприпаси. При разопаковането на боеприпасите преди тяхната утилизация обаче се оказва, че в някои от сандъците има различни от описаните в протокола боеприпаси, които се отличават чисто визуално от останалите и по форма и цвят.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване