06/14/12 15:45
(http://www.klassa.bg/)

Мартин Стоев е новият селекционер на националния отбор по волейбол

Бившият волейболен национал Мартин Стоев беше върнат на поста селекционер на представителния тим на България. Решението беше взето на общо събрание на родната федерация, което се проведе в Правец.
Както е известно, Мартин Стоев веднъж вече беше старши треньор на България, но в този период отборът беше разкъсван от най-различни скандали. Най-фрапиращ беше случаят по време на олимпийските игри в Пекин през 2008 година, когато капитанът на тима Пламен Константинов беше уличен в използването на допинг само дни преди началото на турнира по волейбол. Тогава отборът на България се класира на пето място, но скандалът с положителната допинг проба на Пламен Константинов остави лош привкус. Освен това месеци след игрите в Пекин постоянно се появяваха информации, че капитанът е бил натопен. Освен петото място на олимпиадата през 2008 година Мартин Стоев ще се запомни и с едно трето място на световното първенство през 2006 година и на Световната купа през 2007 година. Очаква се новият селекционер на България да продължи работата си с помощника на освободения от поста Радостин Стойчев – Камило Плачи, който след първоначалните разговори е приел да помага на Мартин Стоев.
Най-неприятна обаче остава ситуацията с волейболистите в тима. Според информация на blitz.bg Матей Казийски в никакъв случай няма да се върне и да играе под ръководството на Мартин Стоев. Освен това капитанът на тима Владимир Николов е в много стар конфликт с новия селекционер и все още не се знае дали ще пожелае да работи с него. Преди време Владимир Николов обяви, че никога повече няма да тренира под ръководството на Мартин Стоев, но сега може и да промени решението си. Все пак е доста вероятно диагоналът на България да прекрати кариерата си. За това намекна самият Владимир Николов, който след загубата в София от Германия заяви, че му остават само няколко месеца в този отбор.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване