06/14/12 17:09
(http://www.klassa.bg/)

Президентът Плевнелиев участва в среща на върха в Белград за Югоизточна Европа

Среща на страните от Процеса за сътрудничество в югоизточна Европа се провежда в Белград в петък, съобщи белградското радио В92. В срещата на високо ниво са потвърдили участие президентите на България Росен Плевнелиев, на Черна гора Филип Вуянович, на Македония Георге Иванов, на Молдова Николае Тимофри и представители на президентството на Босна и Херцеговина Небойша Радманович, съобщиха от сръбското външно министерство. От „Дондуков“ 2 в София потвърдиха, че България ще бъде представена на разговорите от президента Росен Плевнелиев. Очаква се в срещата да се включат и гръцкият външен министър Петрос Моливиатис, турският зам. министър-председател Али Бабаджан и хърватският външен министър Небойша Кохарович. Ще има и представители на ЕС.
Участниците във форума ще направят преглед на развитието на политическия диалог и регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа за периода юни 2011- юни 2012 г. Президентът Плевнелиев ще има и двустранни срещи със своите колеги.
В Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа страни участнички са: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Република Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Словения, Турция, Хърватия и Черна гора. Форматът е създаден по инициатива на България през 1996 г. Тази година председателството се пада на Сърбия. В четвъртък в Белград се проведе и среща на външните министри от региона.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване