06/15/12 12:37
(http://www.klassa.bg/)

Педро Алмодовар снима комедия с Пенелопе Крус и Антонио Бандерас

Испанският топрежисьор Педро Алмодовар съобщи във фейсбука на продуцентската си компания El Deseo S.A екипа на новия си филм 'Los amantes pasajeros' („Случайни любовници”). Това се случва непосредствено след като бе разгласена новината, че Антонио Бандерас и Пенелопе Крус ще се срещнат в нов сценарий, върху който работи самият Алмодовар. „Нямах намерение да говоря повече за проекта, но магистратът Карлос Дивар не може да премълчи имената на хората, с които обядва. Нали съм земен и обикновен, не успях да сложа табу върху информацията.”, пише режисьорът.
Създателят на култовата лента „Всичко за майка ми” пояснява, че заради разпространението на филма, той ще носи и друго име 'I'm so Excited'. "Невъзможно е името на филма да бъде преведено на английски. И по някои други причини се налага да имаме и английски вариант. Но да не забравяме, че ще правя лека комедия, много, много лека”, разказва Алмодовар.
Цитирайки имената на Пенелопе Крус и Антонио Бандерас, неговите любими актьори, Алмодовар подчертава, че те не летят в облаците, а се държат като естествени земни хора. Ролите им са малки, те просто въвеждат зрителите в комедията. И двамата актьори са много натоварени, с мъка успяха да дойдат до Мадрид, за да заснемат няколко сцени.
Защо предпочита комедията?
"Щастлив съм, че двамата актьори, които обожавам, дават старт на нова комедия. Сякаш са двама от моето собствено семейство. Тук са и ми подават ръка за нещо ново. Защото в тази комедия аз правя нещо ново, но се връщам и към корените си, от които се бях отдалечил”, разказва Алмодовар. 'Los amantes pasajeros' дава шанс за нова изява и на други актьори, които Алмодовар цени – Селия Рот, Хавиер Камара, Лола Дуеняс.
"Прекрасен екип! Например Кармен Мачи, която превръща във вулкан всичко, до което се докосне. Или Пас Вега, също с малка, но много значима роля, както беше в „Говори с нея”. Дължа им и на двете голяма, централна роля, да видим кога ще се случи”, разказва режисьорът.
В новата лента ще видим и колоритната певица и актриса Пепа Чаро, по-известна като „Земетръсът от Алкоркон”, (La Terremoto de Alcorcón), известна с пародиите си на 'Time Goes By con Loli', нетрадиционна версия на 'Hung Up' на Мадона. "Това ще е чиста комедия след мрачните "Прекършени прегръдки" и "Кожата в която живея", казва братът на режисьора Агустин Алмодовар пред испанско радио. "Филмът ще проследи група герои на ръба на катастрофата. Ще бъде много свежо, духовито, с цветисти диалози. Много близо до филмите, които правехме през 80-те години на миналия век".
Филмът ще напомни на почитателите на Алмодовар за "Жени на ръба на нервна криза" (1988 г.) и "Какво направих, за да заслужа това?" (1982 г.)
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване