06/15/12 16:29
(http://www.klassa.bg/)

СГС с тайно решение по запора за Любомир Павлов и Огнян Донев

Софийски градски съд(СГС) се произнесе в петък по направеното от Софийска градска прокуратура (СГП)искане за налагане на обезпечение на дяловете на Любомир Павлов и Огнян Донев в "Медийна група България Холдинг".
Само ден по-рано, в четвъртък СГП поиска запор на дружествените дялове на на издателите на "Труд" и "24 часа". От СГС обявиха в петък следобяд, че "с оглед характера на производството, което изисква изненада за страната, против която е поискана обезпечителната мярка, съдът не може да предоставя информация относно определението на Софийски градски съд". Определението може да се протестира пред Софийски апелативен съд в седемдневен срок.
Във вторник на Любомир Павлов бяха повдигнати три обвинения - за пране на пари, документна измама и писане на документи с невярно съдържание. Същият ден на Огнян Донев беше повдигнато едно обвинение - за пране на пари. На двамата издатели бяха наложени мерки за неотклонение парична гаранция от по 50 000 лева. Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез 4 документа с невярно съдържание Любомир Павлов съзнателно е дал, възможност на Огнян Донев да получи чуждо имущество - 44% от акциите медийната група, която двамата ръководят в
момента.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване