06/17/12 17:26
(http://www.klassa.bg/)

Арабският валутен фонд отпуска $65 млн. кредит на Египет

Арабският валутен фонд обяви в неделя, че ще отпусне на Египет кредит в размер на 65 млн. евро, за да подпомогне търговията на страната с останалите арабски държави, съобщи Ройтерс.
Кредитната линия ще бъде отпусната чрез програмата за финансиране на търговията, поддържана от АВФ, централните банки и други финансови институции в района, съобщиха от фонда, в който участват 22 страни. С пресъхването на потоците от капитали дефицитът по платежния баланс на Египет стигна до рекордните 11 млрд. долара през първите девет месеца на фискалната 2011-2012 г. - повече от два пъти над миналогодишните нива. Кайро търси помощ от различни международни кредитори. Египетските власти обявиха през февруари, че са поискали по 500 млн. долара от АВФ и от Африканската банка за развитие, 1 млрд. долара от Световната банка и 660 млн. долара от ЕС. Помощта обаче идва бавно, тъй като кредиторите са предпазливи на фона на неясното политическо бъдеще на страната.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване