06/17/12 13:29
(http://www.klassa.bg/)

Давид Налбандян сложи край на приказката на Григор Димитров в Лондон

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби първия полуфинал в турнир от АТР в своята кариера, след като претърпя загуба с 0:2 сета (4:6, 4:6) от опитния аржентинец Давид Налбандян по време на турнира AEGON в легендарния клуб „Куинс“ в Лондон. Родният талант стигна до тази фаза на надпревара от АТР за първи път в своята кариера и остави отлични впечатления с играта си. Много малко обаче не му достигна да направи чудо и да се класира за финала, където да спори за титлата. Въпреки всичко Григор Димитров си осигури 90 точки за световната ранглиста и от понеделник ще отбележи сериозен прогрес в класацията. За класирането си на полуфинала пък българинът ще прибере 25 940 евро от общия награден фонд на турнира.
Заради силния вятър и тежките метеорологични условия първият сет премина през непрекъсната размяна на пробиви. Всеки от двамата тенисисти имаше проблеми от подветрената страна на корта, докато от другата страна противниците редовно печелеха. Вятърът пречеше да се предвиди къде ще тупне топката или как ще отскочи, в няколко момента тя просто спираше, преди да бъде нанесен ударът. Все пак Григор Димитров беше първият, който загуби гейм, и това доведе до изоставане с 3:5. Този пробив в метеорологичните условия позволи малко по-късно на Давид Налбандян да спечели сета с 6:4. Освен всичко останало Григор Димитров записа само 61% успеваемост на първия си сервис, което даде възможност на опитния му съперник да взима предимство в разиграванията. Аржентинският тенисист направи първия пробив във втория сет за 2:1. Той се нагласи по-добре към условията и рядко се оказваше изненадан от ударите на Григор Димитров. Благодарение на дългогодишната си кариера в тура той почти винаги знаеше какво ще се случи. Все пак българинът върна пробива и можеше да се бори за обрат в сета. Ключов за крайния изход обаче се оказа деветият гейм, който продължи много дълго. Най-добрият български тенисист все беше в ролята на изоставащ и в крайна сметка допусна пробив за 4:5. Минути по-късно аржентинецът затвори срещата с 6:4 след час и половина игра.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване