06/17/12 14:37
(http://www.klassa.bg/)

Контрапротест срещу ветото за горите затвори главен път

Протестиращите срещу наложеното вето на Закона за горите затвориха за 15 минути главен път Е-79 в района на Симитли при отбивката за Банско, съобщи радио “Фокус – Пирин“.
В протеста са участвали жителите на общините Симитли, Разлог, Банско, Добринище и Благоевград. Те носеха националния флаг и знамето на Европейския съюз, а най-отпред имаше транспаранти с лозунги „Работа, бизнес, инвестиции не са мръсни думи" и „Г-н Борисов, не се поддавайте на екологичния рекет".
Председателят на сдружение „Природата за хората и регионите” Филип Цанов каза пред радиото, че чрез наложеното от президента вето на Закона за горите се спират инвестициите в планинските общини. Той посочи като пример, че туризмът в Банско и в Разлог дава препитание за жителите на цялата Благоевградска област. Жителите на общините, които протестираха, не са засегнати пряко от Закона за горите, но подкрепиха сънародниците си. На протеста присъстваха депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, представители на различни политически партии, кметове и председатели на общински съвети. Беше осигурено засилено полицейско присъствие и се образува километрична опашка от чакащи автомобили, сред които преобладаваха товарните.



Рагин срещу “Зелените”

„Зелените” са най-големите рекетьори в страната, сега те демагогстват, заяви председателят на Управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ Благой Рагин в интервю за „Неделя 150” по БНР. Той сравни екозащитниците със силовите групировки от близкото минало ВИС и СИК.
И президентът Росен Плевнелиев, и министър-председателят Бойко Борисов много бързо свалиха гарда и клекнаха, каза още Рагин. Според него страната ни ще претърпи огромни загуби, ако Законът за горите не се приеме във вида, в който бе гласуван.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване