06/17/12 12:56
(http://www.klassa.bg/)

Новите волейболни надежди на България удариха Португалия с 3:1

Националният отбор на България по волейбол постигна трета победа в Световната лига. Възпитаниците на временния наставник на тима Найден Найденов дадоха само гейм на Португалия и надделяха с 3:1 (25:19, 25:12, 18:25, 25:20) във втория си двубой от втория турнир в група „D“. Срещата се игра пред близо 1000 души в зала „Полидепортиво Мунисипал де Алмиранте Браун“ в аржентинската столица Буенос Айрес.
Без голяма част от основните волейболисти в тима, младите надежди на България показаха много добра игра и съвсем заслужено се поздравиха с успеха. Виктор Йосифов, Валентин Братоев и Цветан Соколов имаха най-голям принос за успеха на „трикольорите“. Българските национали набързо поведоха с 2:0 гейма след два успеха в отделните части с 25:19 и 25:12, като във втория гейм момчетата на Найден Найденов бяха просто неудържими. Теодор Тодоров блесна в тази част с великолепните си действия на мрежата, като на няколко пъти блокадата му беше непробиваема за съперника. Третият гейм стартира по-добре за португалските волейболисти. Те поведоха първо с 4:1, а след това с 12:5 и до края на частта не изпуснаха аванса си, за да я затворят след 25:18. В следващия гейм обаче родните национални отново бяха безкомпромисни и след 25:20 се поздравиха с успеха.
Най-резултатен в българския тим беше Валентин Братоев, който завърши с 20 точки. Новият капитан на тима Цветан Соколов пък заби 17 точки (1 блок, 1 ас и 45% ефективност в атака) за победата. За португалците влезлият като резерва още в първия гейм Марко Ферейра реализира 18 точки (2 аса и 57% ефективност в атака). Последният двубой на нашите в Аржентина е срещу Германия и ще се играе в 03,00 часа българско време в понеделник сутринта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване