06/17/12 14:25
(http://www.klassa.bg/)

Разследването за взривовете край Петолъчката e на финала

Разследването на взривовете край Петолъчката върви към края си, съобщи в неделя зам. главният прокурор Бойко Найденов. „Мисля, че сме съвсем близо до приключването на този случай“, каза Найденов. Той обаче допълни, че работата все още не е свършила.
За проявените реакции от страна на държавата Найденов беше категоричен, че за първи път за кратко време е установена фактическата обстановка такава, каквато е била в момента на взривовете.
„Считам, че вече изцяло сме изяснили както фактическата обстановка, така и правната. Просто е въпрос на време и евентуално да се повдигнат обвинения на съответните виновни лица”, заяви Найденов. Той беше много ясен в изказването си, че е задължително виновните да отидат на съд, „защото не е допустимо в една европейска държава да се случва това”. Миналата седмица Найденов съобщи за тотално и крещящо нарушаване на правилата за работа при унищожаването на боеприпаси във взривените складове край Петолъчката, което са установили разследващите. Преди около две седмици се взривиха складове на фирмата „Берета трейдинг“ край пътния възел Петолъчката. Трима души загинаха, а други девет пострадаха.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване