06/18/12 18:22
(http://www.klassa.bg/)

Върнаха делото за блъснато от маршрутка момиче

Прокуратурата оттегли поисканото споразумение с шофьора на маршрутка Димитър Димитров, който през февруари блъсна и уби на място 22-годишната Мариана Карабулева в София.
Миналата седмица от държавното обвинение са изготвили споразумение, според което Димитров трябваше да получи 3 години условно лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. В крайна сметка делото бе върнато на прокуратурата, след като майката на убитата поиска процесът да се гледа по общия ред и настоя за ефективно наказание
Семейството на Мариана е било уведомено за готвеното споразумение в последния момент миналия петък, а майката на момичето - Емилия Карабулева, обясни, че не може да се примири с него, защото иска ефективна присъда за убиеца на дъщеря й.
Прокуратурата се съобрази с искането на близките на загиналата, макар че по закон не е длъжна да го прави. Мотивите за това обясни прокурорът по делото Росица Слабакова: "Имат право да защитят позицията си. Не са доволни от постигнатото споразумение в момента, въпреки че то е в максимални параметри. Хората желаят ефективна присъда и това е единственият аргумент."
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване