06/18/12 18:15
(http://www.klassa.bg/)

До ноември ще има стратегия за емигрантите

Изработването на стратегия за българите зад граница е важен национален приоритет. Това каза в понеделник държавният глава Росен Плевнелиев на заседание на Съвета по духовност, култура и национална идентичност към президентството.
Според Плевнелиев има нужда да се усъвършенстват координационната и комуникационната мрежа с емигрантите, за да се изгради ефективен диалог с тях.
По думите на президента около септември се очаква да има вече оформена визия за стратегия, за да може около ноември да се постигне обединение около окончателния вариант на документа.
Вицепрезидентът Маргарита Попова пък директно разкритикува действащия от 2000 г. Закон за българите в чужбина. Тя заяви, че нормативният документ не вършел реална работа освен на институционално ниво.
Попова разкри, че президентският екип е поканил емигранти да участват в изработването на новата стратегия, като сред най-активните били тези, живеещи в Чикаго, Париж, Брюксел, Женева, Торонто, Рим, Виена и Мадрид.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване