06/18/12 15:57
(http://www.klassa.bg/)

Купиха „СтарБев“ - собственика на „Каменица“, за 2,65 млрд. евро

Компанията Molson Coors Brewing Company обяви, че е завършила окончателно процеса на придобиване на групата „СтарБев“, част от която е и "Каменица" АД, за близо 2,65 милиарда евро. Марк Хънтър, досегашен главен изпълнителен директор на Molson Coors за Великобритания и Ирландия, ще заема позицията главен изпълнителен директор на новата бизнес единица, която вече е преименувана на Molson Coors Central Europe.
В новата компания работят около 4100 души, като тя оперира девет пивоварни и продава едни от водещите марки бира на пазарите в Чехия, Сърбия, Хърватия, Румъния, България, Унгария, Черна гора, Босна и Херцеговина и Словакия. Придобиването включва и марката Staropramen, която е флагманът на Molson Coors Central Europe с продажби в повече от 30 държави по света. „Изключително сме развълнувани от това придобиване, тъй като то значително ще засили нашата стратегия за растеж, базирана на портфолиото ни от премиални марки” - заяви Питър Суинбърн, президент и главен изпълнителен директор на Molson Coors. „Радвам се да поема управлението на Molson Coors Central Europe, където наследявам един силен бизнес със страхотни марки и много високо резултатни екипи. Ние имаме ясен план как по-нататък да надградим бизнеса, основавайки се на силния профил на нашите марки, както и за това как да максимизираме и капитализираме по-нататъшна стойност от привлекателния и растящ бирен пазар”, коментира на свой ред Марк Хънтър, главен изпълнителен директор на новото звено.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване