06/18/12 18:01
(http://www.klassa.bg/)

МФ: Световната банка не помага на банковата система у нас

До момента Международната банка за възстановяване и развитие, част от групата на Световната банка, не финансира чрез никакви заеми или безвъзмездни помощи банкови институции в България. Това съобщиха от Министерството на финансите по повод интервю на президента на Световната банка Робър Зелик пред лондонския „Обзървър“. В него той обяснява, че финансовата институция „е увеличила кредитирането, за да подкрепи българската банкова система и за да предотврати кредитен крънч в Югоизточна Европа“. От ведомство на Симеон Дянков обаче са категорични, че не се предвижда и никакво договаряне на държавно финансиране за подобни операции.
Действащите в момента проекти, финансирани с държавни заеми от МБВР за България, са на стойност около 251 млн. евро. Те финансират инвестиции в областта на рехабилитацията на пътната инфраструктура, улесняването на търговията и транспорта, развитието на общинската инфраструктура в областта на водите и в социалното включване. От финансовото министерство допълниха още, че по всички операции и договори има подобрено изпълнение на проектите и ускорено усвояване на средствата от страна на изпълняващите министерства и ведомства – МРРБ, МТСП, МФ и Агенция „Пътна инфраструктура“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване