06/18/12 17:01
(http://www.klassa.bg/)

Найден Найденов е новият старши треньор на националния отбор по волейбол

Досегашният помощник треньор на националния отбор на България по волейбол Найден Найденов вече ще изпълнява поста селекционер на представителни ни тим. Това стана ясно след Общо събрание на Управителния съвет на родната федерация по волейбол. Найден Найденов заменя на поста подалия оставка Радостин Стойчев. Първоначално се смяташе, че новият треньор на България ще бъде един измежду Мартин Стоев или италианеца Камило Плачи, но в крайна сметка, ръководителите на родния волейбол учудиха всички с решението си. Първоначално договорът на Найден Найденов ще бъде до края на олимпийските игри в Лондон, а след това ще се решава, дали той да остане за постоянно начело на тима.
„След като днес получихме писмо от Камило Плачи, в което той ни информира, че едва в средата на другата седмица може да ни даде отговор дали ще може да води тима ни на Олимпиадата заради здравословни причини, решихме той да отпадне от гласуването. Останаха двама кандидати: Мартин Стоев и Найден Найденов! След тайно гласуване беше решено Найден Найденов да е новият селекционер на България. Той ще подпише договор до края на Олимпийските игри в Лондон 2012“, заяви вицепрезидент на родната федерация Петър Кънев.
В момента Найден Найденов е в Аржентина, където родните национали взеха участие във втория турнир от Световната лига. В Буено Айрес нашите момчета отстъпиха на домакините, но след това записаха победи над съставите на Португалия и Германия. Следващия трети турнир от надпреварата е в Португалия, а последният ще се играе в зала „Арена Армеец“ в София. След това ще бъдат и финалите от Световната лига, на които България е домакин и се класира по право.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване