06/18/12 16:15
(http://www.klassa.bg/)

Фенове искат оставката на президента на Руския футболен съюз

Босът на Руския футболен съюз (РФС) Сергей Фурсенко трябва да си подаде оставката от поста. Това смятат слушателите на радио "Ехото на Москва". Съгласно социологическо проучване, което се провежда в момента и все още не е завършено, 94,7 процента от събраните до момента гласове са за тази стъпка на Фурсенко. Както е известно, Русия се провали на Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна, а след като беше ясна съдбата на треньора Дик Адвокат, перфектният виновник е Фурсенко.
Запалянковците, които се включиха в радиопредаването, го обвиняват не само за слабата игра на националния отбор, но и за цялото състояние на руския футбол в момента. 2,7 процента от анкетираните смятат, че президентът на РФС трябва да остане на поста си, а още толкова са се затруднили да дадат конкретен отговор.
Самият Фурсенко все още е в Полша на продължаващото европейско първенство, но не отказва разговори с журналистите и запазва добрия тон. На въпрос, как оценява представянето и дали чувства вина, той отговаря: "Давам си сметка за всичко, което става. Но сега мълча, стиснал зъби."
Същевременно Руският футболен съюз е глобен 30 000 евро заради инциденти по време на мача срещу тима на Полша. Срещата се състоя на 12 юни на Националния стадион във Варшава и завърши 1:1. По време на мача руските фенове хвърляха димки и бомбички, показваха плакати с непозволено съдържание, а един от запалянковците успя да нахлуе на терена. По-рано УЕФА санкционира Руския футболен съюз заради поведението на феновете на мача с Чехия.
Футболната асоциация на Полша е глобена 4000 евро за използване на пиротехника.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване