06/18/12 14:44
(http://www.klassa.bg/)

Цвети Пиронкова е аутсайдер срещу Радванска на старта в Ийстбърн

Най-добрата родна тенисистка Цветана Пиронкова беше обявена за абсолютен аутсайдер в мача й срещу третата в световната ранглиста Агнешка Радванска (Пол) от турнира в Ийстбърн (Англия). Турнирът е с общ награден фонд от 637 000 долара и стартира през тази седмица. Световноизвестният букмейкър “bet-at-home.com” оцени шансовете на пловдивчанката за успех с 5.00. Ставката за полякинята е 1,15. Букмейкърът е категоричен, че най-вероятният изход от мача е 2:0 сета в полза на Радванска (коеф. 1,40). “bet-at-home.com” ще раздаде специални награди за всички свои играчи – 10 ваучера по 100 лв., ако Пиронкова достигне поне до четвъртфинал в Ийстбърн. Полякинята има два успеха в последните два мача срещу Пиронкова на трева, и то на "Уимбълдън", където в последните две издания българката игра много силно. Тя печели със 7:5, 7:6(5) през 2006 г., а през следващия сезон е още по-убедителна - 6:2, 6:1.
Другата хубава новина за Цветана Пиронкова е, че почти сигурно влиза в схемата от 64 състезателки, които ще вземат участие на олимпийските игри в Лондон. Пловдивчанката е 39-а в ранглистата от 11 юни, валидна за определяне на участниците. По нея в схемата за Лондон `12 директно попадат първите 56, плюс 6 поканени от международната федерация ITF и 2 от специална комисия. Но не може да има повече от 4 тенисистки от една страна и такива, които нямат мачове в последните 2 г. за националния си тим. Затова и Пиронкова, 34-та засега в ранкинга за Лондон `12, ще мине още по-напред в схемата, понеже към момента пред нея има общо 9, които не са изпълнили критериите. Това ще е втора олимпиада за българката след Пекин `08. При мъжете също влизат директно първите 56 (при същите критерии), плюс 8 с покана от ITF. Именно на покана се надява Григор Димитров (№65 в света).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване