06/19/12 14:33
(http://www.klassa.bg/)

"Асарел Медет" взе голямата награда за зелен бизнес

Голямата награда за екоинвестиция в крупния бизнес получи медодобивното предприятие "Асарел Медет" за програмата за залесяване и ликвидиране на нерегламентирани сметища. На второ място в класацията е "Глобул" с проекта си "Глобул грийн" а на трето - "Елаците мед" с програма за залесяване.
Вицепремиерът Симеон Дянков награди победители за среден бизнес. На първо място в тази категория е класирана "Арома" АД, на второ - "Вест ТВVTV/", а на трето - "Мултипринт" ООД. Церемонията се състоя в резиденция „Лозенец“ във вторник.
Наградите „Зелен бизнес” са част от националната кампания „Зелена България”, която е финансирана от Оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013 г. Наградите бяха връчени от министрите Нона Караджова, Симеон Дянков и Делян Добрев. Малките компании демонстрират, че не е необходимо да си голям, за да мислиш в посока на опазване на околната среда и да правиш повече от това, което те задължава законодателството, каза, преди да връчи наградите на малкия бизнес, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.
Когато се присъединявах към това правителство, си поставих две теми, които бяха чисто зелени. Едната беше да се спре пушенето на обществени места, второто - да се ограничи ползването на полиетиленовите торбички, заяви Дянков.
Комисията, която класира проектите, е независима от МОСВ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване