06/19/12 15:13
(http://www.klassa.bg/)

Берлускони може да лежи 3 години и осем месеца в затвора

Италианската прокуратура поиска три години и осем месеца затвор за Силвио Берлускони в процеса за финансови далавери в холдинга „Медиасет“ от времето, когато негов собственик е бил бившият премиер. За председателя на медийната компания Феделе Конфалонери бяха поискани 4 години зад решетките. Берлускони и съдружниците му са обвинени, че чрез офшорки са купували на ниски цени права за излъчване на чуждестранни филми и телевизионни програми, а след това са ги продавали на холдинга. По тази схема в периода 1994-1999 г. от американски компании са били получени права над филми и тв програми общо в размер от 470 милиона евро. Според обвинението такива сделки са давали възможност не само да се избегне плащането на данъци, но и да се създават незаконни фондове, с които са се финансирали политическите кампании на Берлускони.
Всички обвинени, начело с бившия премиер, отричат да са извършили престъпление. Следващото заседание на съда ще бъде на 2 юли.
Срещу Берлускони вървят и още две дела – за секс с непълнолетна проститутка и за злоупотреба с власт и издаване на държавна тайна, припомня Ройтерс.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване