06/19/12 13:40
(http://www.klassa.bg/)

Ирена Милянкова става лице на фондация „Движение на българските майки”

Една от най-красивите майки в България се съгласи да стане лице на фондация „Движение на българските майки” (ДБМ). Ирена Милянкова – модел, актриса и майка на 4 деца, от години е  доброволец, но грижата й за децата в нужда винаги е оставала далеч от погледа на медиите. Ирена, като всички нас, вярва, че всеки малък човек, дарен с любов, израства голям човек, даряващ любов. Ирена Милянкова и фондация „Движение на българските майки” ви канят заедно да отпразнуваме това събитие! На 23 юни, събота, от 10.30 ч, на откритите съоръжения в базата на Националната спортна академия (централен вход, откъм арката)  ДБМ организира Благотворителна детска ръгби академия, в която участието на децата е безплатно.
Официален гост на събитието е поканен да бъде министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, поканени са още представители на социалното министерство, на Агенцията за социално подпомагане и Държавната агенция за закрила на детето, партньорски неправителствени организации, светски личности. Национални състезатели, състезателки и студенти от НСА ще обучават децата на основните правила на играта ръгби. През това време доброволците на ДБМ заедно с Ирена Милянкова ще запознаят родителите им с каузата на организацията. Събитието ще завърши с демонстрационен мач на децата и благотворителен търг, в който всеки ще може да се сдобие с ценен предмет, свързан с историята на ръгбито в България. Всички приходи от търга ще бъдат използвани за подпомагане на настанените в Дома за деца от 0 до 3 г. „Света Параскева” в гр. София, Дома за деца от 7 до 18 г.  в с. Доганово и младежи, напуснали институциите за деца без родителска грижа. С някои от тях ще можете да се срещнете по време на събитието.
За всички малки участници в академията ще има осигурени големи изненади. Бъдещите надежди на българското ръгби ще могат също да се снимат на място с някои от националните състезатели на България в този спорт, както и с лицето на ДБМ - Ирена Милянкова.
За запалените фенове на спорта има още една изненада – в 14:00 ч сте поканени на официален квалификационен мач между националните отбори по ръгби на България и Унгария.

Програма:

10:30 – 11.30 ч – Обучение по ръгби за деца от 6 до 14 г.

11:00 ч – Официално откриване.

11:30 ч – Начало на демонстрационен мач между децата, участвали в академията.
11:45 ч – В полувремето на мача ще се проведе благотворителен търг на предмет, свързан с историята на ръгбито в България.
12:30 ч – Край на благотворителното събитие.
14:00 ч – Начало на квалификационния мач между националните отбори на България и Унгария.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване