06/19/12 13:46
(http://www.klassa.bg/)

Испания победи Хърватска и направи услуга на себе си и на Италия

Актуалният европейски и световен шампион Испания направи много добра услуга на себе си и на Италия, след като в последен двубой от груповата фаза на финалите в Полша и Украйна победи с минималното 1:0 Хърватска.
Възпитаниците на селекционера Висенте дел Боске изобщо не разкриха пълния си потенциал и през цялата среща играха лежерно и доста аристократично. Точно поради тази причина на няколко пъти стражът на Испания Икер Касияс трябваше да се намесва решително, за да предотврати сигурен гол в своята врата. Въпреки всичко в 88-ата минута Сеск Фабрегас изведе добре Андрес Иниеста, който остана зад гърба на защитата на Хърватия и подаде успоредно на голлинията на Хесус Навас, за когото остана само да бутне топката в мрежата. Финалните минути, естествено, преминаха с хаотичен опит на момчетата на Славен Билич да стигнат до равенство, но защитата на Испания действаше сигурно под ръководството на Икер Касияс и се справи отлично, дочаквайки края на срещата.
В същото време в другия двубой от групата Италия победи Ирландия с 2:0 след попадения на Антонио Касано и Марио Балотели и по този начин събра актив от 5 точки, който се оказа напълно достатъчен за класиране във фазата на 1/4-финалите. Испания завърши на първо място със 7 точки, а Хърватска остана на трета позиция с 4 точки. Ако момчетата на Славен Билич се бяха добрали до равенство, можеха и да продължат напред в надпреварата, но Испания направи много добра услуга на италианците. На последното място в групата завърши тимът на Ирландия без спечелени точки след три поражения.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване