06/19/12 15:52
(http://www.klassa.bg/)

Стига с двойните стандарти в администрацията!

Нова каста – на чиновници с високи заплати и без отговорности, е на път да се появи официално в България. Става дума за 1500 държавни служители, които по предложение на ресорния министър Томислав Дончев ще взимат двойни заплати плюс бонус от 80% върху годишното им възнаграждение само защото работят в евродирекции.
Парадоксът в случая е не че се появяват високоплатени служители, а че тези служители не са задължени да показват резултати срещу неприлично високите пари, които получават, на фона на средните заплати в държавната администрация. Няма обяснение защо в едно и също министерство двама души на една и съща длъжност и с еднакви характеристики получават различно възнаграждение. Единият (еврочиновникът) се разписва за 2600 лв., а другият - за 960. При това този с много пари няма да го оценяват по новите разпоредби, а този с по-малкото ще го гледат под лупа и може да не си вземе цялото възнаграждение.
Това се нарича политика на двойните стандарти. И ако тя се узакони, нищо чудно държавната машина да блокира. Защото чувството за справедливост си има своите граници на поносимост дори сред чиновниците.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване