06/20/12 19:15
(http://www.klassa.bg/)

Forbes: Пет тенисисти попадат в Топ 100 на най-добре платените спортисти в света

Авторитетното издание Forbes публикува своя нов рейтинг с най-високоплатените спортисти в света за изминалата година. Тенисът е представен в Топ 100 с 5 имена. Швейцарецът Роджър Федерер по традиция е най-напред в класацията и заема пето място със заработените от него 52,7 милиона долара. Той си сътрудничи с общо девет спонсора, а сред тях са - Nike, Rolex, Credit Suisse, Mercedes-Benz. Рекламните му приходи съставляват повече от половината му приходи общо.
На 15-о място в класацията е седемкратният шампион на "Ролан Гарос" Рафаел Надал с 33,2 милиона долара. Носителката на кариерен "Голям шлем" Мария Шарапова е една от двете дами в списъка. Тя заема 26-о място с 27,9 милиона долара. Нейните най-крупни контракти са с Evian, Nike, Samsung и Tiffany. Световният номер 1 Новак Джокович заема 61-во място в класацията с 20,6 милиона долара, а след него се класира китайката Ли На, която е 81-ва с 18,4 милиона.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване