06/20/12 14:53
(http://www.klassa.bg/)

Англия победи Украйна с 1:0 и спечели група „D“ на Евро 2012

Националният отбор на Англия по футбол записа минимална победа с 1:0 над един от домакините на европейското първенство Украйна и по този начин се класира за 1/4-финалите като най-добрия тим от последната група „D“. Възпитаниците на новия селекционер Рой Ходжсън събраха актив от 7 точки и в първия си двубой от фазата на директните елиминации ще срещнат тима на Италия. Спорът ще бъде за място на 1/2-финал, където съперник ще бъде победителят от двубоя Германия – Гърция. Освен победата с 1:0, англичаните определено бяха целунати от съдбата, тъй като в другата среща Франция загуби с 0:2 от Швеция и по този начин „петлите“ останаха на второ място, което им отреди сблъсък с актуалния европейски и световен шампион Испания.
На „Донбас Арена“ в Донецк домакините от Украйна изиграха може би най-добрия си двубой в последните няколко години, като с оглед резултата от другата среща, имаха и сериозна възможност да се класират напред. Без звездите Андрий Шевченко и Андрий Воронин в стартовия състав, украинците направиха всичко по силите си, като през голяма част от двубоя изглеждаха по-опасния отбор на терена и диктуваха темпото. С повече самочувствие и рутина обаче Англия успя да спре устрема на домакините и издържа на напрежението преди почивката, а през втората част взе своето чрез завърналия се в отбора след изтърпяно наказание Уейн Рууни. Груба грешка на вратаря на Украйна Андрий Пятов позволи на звездата на „Манчестър Юнайтед“ да се разпише за 1:0 с глава, като този гол се оказа напълно достатъчен на „Трите лъва“ да спечелят двубоя.
Може би най-интересната ситуация в срещата пък се случи в 62-ра минута, когато след шут на Марко Девич и намеса на Джо Харт, топката беше изчистена от голлинията от Джон Тери. Повторенията обаче показаха, че кълбото премина зад линията с цялата си обиколка, което остана незабелязано от главния рефер и неговите помощници. Малко преди това обаче при подаването към Марко Девич имаше чиста засада, която не беше отсъдена.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване