06/20/12 14:09
(http://www.klassa.bg/)

Дипломираните бакалаври от НХА излагат на „Шипка“ № 6

Традиционната годишна изложба на дипломираните бакалаври от всички специалности на Националната художествена академия (НХА) – випуск 2011/2012 година, ще бъде открита на „Шипка“ 6 на 22 юни от 18 часа. Дипломантите ще представят пред публика творбите и проектите си, които показват резултатите от обучението им и използваните иновационни методи. За поредна година по време на откриването на изложбата ще бъдат връчени и наградите от конкурса за най-добър дипломен проект, обявен от Националната художествена академия и Societe Generale Експресбанк - част от партньорската програма между двете институции. Целта на конкурса е да стимулира студентите от всички специалности на НХА, завършващи степен „Бакалавър“, както и да поощри най-високите им постижения в областта на изкуството и дизайна, без ограничение на използваната техника.
Освен конкурса за най-добър дипломен проект Societe Generale Експресбанк подкрепя и реализирането на новия проект на Националната художествена академия и „Дом „Витгенщайн, Виена – Лятна академия с изложба на дипломантите в „Дом „Витгенщайн“ , Виена, който ще се проведе през месец септември 2012 г. Наградените участници ще получат призовете си лично от г-н Мартин Заимов – председател на Надзорния съвет на Societe Generale Експресбанк. През настоящата година Националната художествена академия и „Кохинор-България“ - фирма с вековни традиции в производството на материали за художници - поставиха началото на дългосрочно сътрудничество за съвместна културна дейност. По време на откриването представител на „Кохинор-България“ ще обяви спечелилите годишната награда „Изборът на „Кохинор“ – две стипендии за обучение в магистърски програми на Националната художествена академия за учебната 2012/2013 година. Годишната изложба на дипломираните бакалаври е едно от най-важните и престижни събития на Националната художествена академия, не само заради уникалните им работи и проекти, но и заради това, че тя е първата им среща с публиката като дипломирани художници и дизайнери.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване