06/20/12 14:13
(http://www.klassa.bg/)

Радина Кърджилова с дебют в театър „Българска армия“

Радина Кърджилова е едно от новите лица, които ще се появят на сцената на театър „Българска армия“ през новия сезон. Удостоеният с наградата на САБ за „Цялостно творчество” «Икар 2012» – Красимир Спасов, навлиза в последния етап от репетициите на „Кой се страхува от Вирджиния Улф?” от Едуард Олби на сцената на „Българска армия“. В култовото заглавие, освен Радина Кърджилова, участват Иван Радоев, Стефка Янорова, Веселин Анчев.
На 5 юли Диана Добрева - носителка на „Аскеер`07” - започва работа върху следващия амбициозен и мащабен проект в театър „Българска армия“ – „Декамерон”. Той ще бъде представен пред публика в началото на октомври.
Стайко Мурджев и Николай Ламбрев – Михайловски също са в готовност да започнат постановъчната си работа на сцената на „Българска армия“.
В края на седмицата театър „Българска армия“ ще представи едно от най-интересните си заглавия - „Откат“ на Захари Карабашлиев, на театралната сцена във Висбаден. В рамките на сезона, театър „Българска армия“ създаде за почитателите си три нови изключителни представления - съвременната комедия на Камен Донев „Кръщене”, „Железният светилник” по епохалния роман на Димитър Талев и „Евгений Онегин” по друг един образец в световната литература – този на Ал. С. Пушкин.
Работата на театър „Българска армия“ беше отличена от ХХІ издание на международния фестивал „Друмеви театрални празници” – Шумен (за „Кръщене”от Камен Донев); от ХІ издание на театралния фестивал „Комедийният хит на сезона” – Казанлък, където „Лалугер” (от Ал. Урупов, постановка Юрий Дачев, моноспектакъл на Николай Урумов) отнесе първата награда; от Съюза на артистите в България –„Икар 2012” (три номинации за „Както ви харесва” от У. Шекспир, постановка Красимир Спасов); от New Plays from Europe 2012 - Висбаден, Германия, където на 23 юни ТБА ще представи „Откат” (от Захари Карабашлиев, постановка Стайко Мурджев); от „Летния театрален фестивал на звездите” – Разлог 2012, където на 30 юни ще бъде представен „Железният светилник”; от тазгодишното издание на летни театрални празници „На публиката – с любов” в Банско, което ще започне с „Най-доброто от афиша на театър „Българска армия”. В четири последователни дни (от 1 до 4 юли) гостите и жителите на града ще могат да се насладят на „Железният светилник” (по Димитър Талев, постановка Асен Шопов), „Кръщене”, „Последни поръчки” (от Джон Пристли) и „Лалугер”. Веднага след това спектаклите на театър «Българска армия“ ще отпътуват към почитателите си в Разлог и Симитли.
Турнета на „Сега или никога” и „Секс, наркотици и рокендрол” са предвидени през целия юли и август по Северното и Южното ни Черноморие.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване