06/21/12 13:54
(http://www.klassa.bg/)

„Коринтианс“ ще играе за първи път на финал за Копа Либертадорес

Бразилският „Коринтианс“ се класира за първи път в историята си за финала на турнира за Копа Либертадорес. Възпитаниците на Аденор Тите завършиха 1:1 срещу миналогодишния шампион „Сантос“ в реванша, но след успеха с 1:0 като гост в първия мач продължават напред в битката за престижния трофей. Мокрият от дъжда терен попречи и на двата отбора да покажат истинските си възможности. „Сантос“ имаше известно превъзходство и владееше повече топката, докато „Коринтианс“ разчиташе на солидна игра в отбрана и опасни контраатаки. В 37-ата минута гостите поведоха чрез звездата на бившия тим на легендарния Пеле Неймар, който отблизо вкара с добавка. „Коринтианс“ изравни две минути след почивката. Алекс центрира от фаул от ляво и непокритият в наказателното поле Данило прати топката в мрежата за 1:1. До края „Сантос“ продължи да търси ново попадение, но така и не успя да застраши сериозно вратата на съперника. „Коринтианс“ пък продължи силната си домакинска серия в турнира.
Отборът няма загуба на собствен терен и е допуснал само един гол във вратата си. Бразилците ще срещнат в спора за титлата шесткратния шампион „Бока Хуниорс“ или „Универсидад де Чили“. Аржентинците имат аванс от 2:0 от първия мач, а реваншът в Сантяго е тази нощ.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване