06/21/12 15:51
(http://www.klassa.bg/)

Мартин Димитров: Ваньо Шарков е най-подходящ за лидер на СДС

Ваньо Шарков е най-подходящият за лидер на СДС от петимата кандидати. Това заяви в четвъртък пред Нова телевизия бившият лидер на сините Мартин Димитров. Шарков има шанс да оглави партията, ако Цветан Цветанов си гледа МВР и ГЕРБ, допълни той. Според пояснението на Димитров връзката на вътрешния министър с избора на лидер в СДС бил навикът на вицепремиера да се меси в работата на други партии.
"ГЕРБ знаят, че до изборите ще са силно оцапани. Те разчитат на изборите да няма конкуренция и затова се развали Синята коалиция“, каза Димитров. Той е категоричен, че Шарков ще е обединяваща фигура и с избора му ще се гарантира възстановяването на Синята коалиция, която би имала шанс да е трета политическа сила на предстоящите парламентарни избори, при добро развитие на ситуацията. Мартин Димитров добави, че коалицията е трудна форма, но има нужда от нея. Ако я няма Синята коалиция, кой ще се противопостави на олигарсите. ГЕРБ, БСП, ДПС и Кунева само ще си подават топката, посочи бившият лидер на СДС.
Той добави, че по принцип и от религията се знае, че саможертвата е важна, защото може да се промени ситуацията, и сега за СДС има такава възможност. Първият тур на вътрешните избори в СДС е насрочен за 8 юли, а евентуален балотаж - на 15 юли. На миналите избори за председател на партията през 2009 г. имаше 13 претенденти.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване