06/21/12 18:17
(http://www.klassa.bg/)

Номинираният премиер на Пакистан получи заповед за арест

Съдът в Пакистан издаде заповед за арест за кандидата за премиер Махдум Шахабудин, който вчера бе номиниран за поста от президента Асиф Али Зардари, предава Би Би Си. От началото на седмицата Пакистан няма министър-председател, след като Върховният съд в страната отстрани премиера Юсуф Реза Гилани от длъжността му заради незачитане на съда и отказ да изиска от швейцарските власти възобновяване на разследване за корупция и пране на пари на настоящия президент Асиф Али Зардари.
Обвиненията срещу настоящия кандидат-премиер и бивш министър на текстилната промишленост са за внос на забранения медикамент ефедрин по времето, в което той е бил здравен министър. Не е ясно и дали повдигнатото обвинение ще попречи на Шахабудин все пак да се бори за поста. Правни експерти коментират за Би Би Си, че според законодателството в Пакистан, дори и следствен, той може да бъде избран за министър-председател по време на парламентарното гласуване в петък.
Махдум Шахабудин е ръководна функция в управляващата Пакистанска народна партия. Арестът е поръчан от съд за борба с наркотрафика в северния град Равалпинди. Според обвинението той е нарушил ограниченията и е внасял медикамента през 2010 г. , но Шахабудин отрича да е виновен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване