06/21/12 15:12
(http://www.klassa.bg/)

Смениха двама от Борда на директорите в „Пирогов“

Д-р Чавдар Маринов и проф. Данаил Петров са освободени от Съвета на директорите на „Пирогов“, съобщиха в четвъртък от Министерството на здравеопазването. Техните правомощия са прекратени, без да са освободени от отговорност. С протокол на здравния министър е определен новият състав на директорския борд. Броят на членовете на Съвета на директорите на лечебницата се увеличава от 3 на 5 души. Новите членове в него са Звездица Велизарова, Стефан Белчев, проф. д-р Петър Николаков и Гергана Кирова.
Звездица Велизарова притежава магистърска степен по финанси. От 2006 г. тя е държавен вътрешен одитор в дирекция „Вътрешен одит” на Министерството на финансите. Стефан Белчев е директор на дирекция „Вътрешен одит” в Министерството на финансите от 2006 г. Притежава специалности по финанси и икономика и управление на промишлеността. Сертифициран е за вътрешен одитор в публичния сектор. Има специализации по финансово управление на Структурните фондове. Гергана Кирова е представител на Министерството на здравеопазването. Завършила е специалност право, има и второ висше образование по икономика. Проф. д-р Петър Николаков има специалности по здравен мениджмънт и социална медицина. Бил е директор на лечебни заведения. Старши научен сътрудник І степен. В 7-дневен срок новоназначените членове на Съвета на директорите трябва да сключат допълнително споразумение към договора за възлагане на управлението на лечебното заведение. Новият Съвет на директорите трябва да предприеме необходимото за вписване на промяната в Търговския регистър в срока по чл. 6, ал. 2 от Закона за Търговския регистър.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване