06/21/12 14:25
(http://www.klassa.bg/)

УЕФА глоби Англия с 5000 евро, момчетата на Рой Ходжсън тренират дузпи преди двубоя с Италия

Европейската футболна централа УЕФА глоби Футболната асоциация на Англия с 5000 евро заради действията на привържениците на отбора. От европейския футболен съюз определиха поведението на запалянковците в двубоя с Швеция (3:2) като „неподходящо“ и поради тази причина наложиха минимална финансова санкция. Глобата е преди всичко заради опита на част от феновете да нахлуят на терена. От дисциплинарната комисия на УЕФА обясниха, че Англия може да обжалва в рамките на 24 часа. ФА е представила видеоматериали и смекчаващи вината обстоятелства, с което е доказала, че феновете не са имали предварителен план да нахлуват на терена. „Приемаме решението на УЕФА и смятаме случая за приключен“, заявиха от ФА.
В същото време в лагера на Англия започнаха усилено да тренират изпълнение на дузпи преди 1/4-финалния двубой с тима на Италия. В последните 22 години Англия е отпадала пет пъти заради лошо изпълнение на наказателни удари, а началото на тази черна серия беше поставена в 1/2-финала срещу Германия през 1990 година. За сметка на това, само веднъж през този период „трите лъва“ са печелили среща след дузпи – когато отстраниха Испания на 1/4-финалите на домашното си европейско първенство през 1996 година. Селекционерът на тима Рой Ходжсън иска възпитаниците му да са подготвени за такъв вариант, въпреки че не е сигурен дали ще се стигне до подобно развитие. „И досега използвахме времето след тренировките за упражнения, но сега ще го правим още по-сериозно. Един ден това ще ни се отплати. Тези упражнения ни помагат да повишим самочувствието си, възможността да блокираш всякакви странични мисли за евентуален провал“, заяви Рой Ходжсън.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване