06/22/12 10:41
(http://radiomilena.com/)

„Евростат“: Цените в България са най-ниски!

37f047760c653b510b6fbb82208bf3a2 300x182 Евростат: Цените в България са най ниски!България е страната с най-евтини стоки и услуги в ЕС. Това показват данните на „Евростат“ за миналата година. Цените у нас да 51% под средното ниво за ЕС., предаде агенция КРОСС.

През 2011 г. цените на потребителските стоки и услуги са варирали значително в страните от ЕС. Най-високи са били в Дания – 142% спрямо средното ниво. След нея се нареждат Швеция, Финландия и Люксембург, съобщи „Стандарт“.

За 2011 г. най-евтини са били храните и безалкохолните напитки в България, а най-скъпи в Дания. Най-евтини са били и дрехите в страната ни, а най-скъпи в Швеция.

Данните на „Евростат“ сочат, че алкохолът и тютюневите изделия са били с най-ниски цени в Унгария, а България е на второ място. По отношение на електрониката цените са били най-ниски в Полша. У нас очаквано най-евтини са ресторантите и хотелите.

 Евростат: Цените в България са най ниски!

bookmark Евростат: Цените в България са най ниски!svejo Евростат: Цените в България са най ниски!google Евростат: Цените в България са най ниски!delicious Евростат: Цените в България са най ниски!stumbleupon Евростат: Цените в България са най ниски!facebook Евростат: Цените в България са най ниски!Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване