06/22/12 14:36
(http://www.klassa.bg/)

Няма да изисква лицензия за мощност до 10 МВт

Не се изисква издаване на лицензия за производство на електрическа и топлинна енергия от лице, притежаващо централа с обща инсталирана електрическа мощност до 10 МW. Това предвиждат приети на второ четене от парламента промени в Закона за енергетиката. Досега беше разписана мощност до 5 MW.
На регулиране от ДКЕВР подлежат методиката за определяне цената за достъп и пренос по газопреносна или газоразпределителна мрежа, както определянето на цената за достъп до газохранилище и съхранение на природен газ в газохранилище.
На регулиране от ДКЕВР няма даподлежат цените на енергията, природния газ и услугите, предоставени от енергийните предприятия, ако има конкурентни доставки, които дават възможност за свободно договаряне при пазарни условия, записаха депутатите.
Регулаторната комисия ще има самостоятелен бюджет, който е част от републиканския бюджет и се гласува от Народното събрание.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване