06/22/12 11:52
(http://radiomilena.com/)

Празник на японската култура ще се проведе в Бургас

Истински празник на древната японска култура ще се проведе тази събота /23 юни/ в зала „Георги Баев“ в Културен  център „Морско казино“. Началото на събитието „Балканите и Япония“ е в 12.00 часа, а неговите посетители ще получат възможност да облечат традиционни японски летни дрехи юката и се включат в демонстрации по кендо /японското изкуство на меча/, икебана /яп. система за подреждане на цветя/ и оригами /създаване на фигури от хартия/.

За да се докоснат по най – пълноценен начин до културата и настроението на Япония, всички привърженици на източната култура ще присъстват на чадо – древната чаена церемония, водена от Урасенке Танкокай и ще се включат в традиционните ритмични японски танци Бон Одори. За финал изкуството на красивото писане – калиграфия ще даде възможност на гостите да видят своите желания, изписани с четка и туш.

Инициатори на събитието са студенти, изучаващи „Японистика“ в университети в България, Македония, Румъния, Сърбия и Турция, а съорганикзатор е Община Бургас. Специален гост на проявата ще бъде Тошио Сигиура от посолството на Япония у нас.

 Празник на японската култура ще се проведе в Бургас

bookmark Празник на японската култура ще се проведе в Бургасsvejo Празник на японската култура ще се проведе в Бургасgoogle Празник на японската култура ще се проведе в Бургасdelicious Празник на японската култура ще се проведе в Бургасstumbleupon Празник на японската култура ще се проведе в Бургасfacebook Празник на японската култура ще се проведе в БургасСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване