06/23/12 10:42
(http://radiomilena.com/)

Работодателите да предприемат мерки срещу горещините

48924cb6a70d3e5b7de7acce8d46d3f71 150x150 Работодателите да предприемат мерки срещу горещинитеДа се избягва работата на открито в най-горещите часове на деня чрез промяна на работното време и да се осигури нужното охлаждане на работните помещения – това са част от мерките, които работодателите трябва да предприемат, за да осигурят безопасни и здравословни условия на труд в жегите. За мерките напомня Главната инспекция по труда.   Работодателите имат възможност да предприемат технически и организационни мерки, за да намалят възможните опасности за живота и здравето на работещите, обясняват от инспекцията по труда.   Техническите мерки включват средства за охлаждане на помещенията и осигуряване на свеж въздух за работещите. Допълнително могат да се осигурят подходящи сенници, щори и оборудване на климатизирани помещения за почивка. Организационните мерки включват промяна на работното време, така че да се избягва работата на открито в най-горещите часове на деня, да се осигурят подходящо работно облекло и разхладителни напитки.   Освен тези мерки за превенция работодателят трябва да предвиди действия и да има готовност за оказване на помощ в случай на инцидент – топлинен или слънчев удар.   Осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд е основно задължение на работодателя. В оценката на риска на работните места е необходимо да бъдат предвидени мерки, които се предприемат в случаи на неблагоприятни климатични условия, каквито са високите температури през лятото, цитира Агенция Кросс.

 Работодателите да предприемат мерки срещу горещините

bookmark Работодателите да предприемат мерки срещу горещинитеsvejo Работодателите да предприемат мерки срещу горещинитеgoogle Работодателите да предприемат мерки срещу горещинитеdelicious Работодателите да предприемат мерки срещу горещинитеstumbleupon Работодателите да предприемат мерки срещу горещинитеfacebook Работодателите да предприемат мерки срещу горещинитеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване